8 Haziran 2011 Çarşamba

Dokunmatiklerin Kralı Iphone


IPhone  ve multimedya akıllı tasarlanmış ve ilk iPhone Apple CEO'su Steve Jobs tarafından tanıtıldı Apple Inc tarafından pazarlanan 9 Ocak 2007 tarihinde etkin Internet, [1] bir çizgi ve yayınlandı 29 Haziran 2007 tarihinde.
Bir iPhone metinler gönderebilir ve e-posta ve web tarama görsel sesli posta, taşınabilir bir medya oynatıcı ve internet müşteri almak, bir kameralı cep telefonu, (video kayıt iPhone 3GS yayımlanan kadar standart bir özellik değildi) bir video kamera olarak işlev görebilir yetenekleri, hem de Wi-Fi ve 3G bağlantısı. Kullanıcı arayüzü bir fiziksel ziyade sanal bir klavye de dahil olmak üzere, cihazın çoklu dokunmatik ekran etrafında inşa edilmiştir. Üçüncü taraf yanı sıra Apple uygulama yazılımı ve 2008 ortalarında başlatılan App Store, edinilebilir artık Apple tarafından onaylanmış 350.000 [2] "uygulamalar" üzerinde bulunmaktadır. Bu uygulamalar televizyon programları, filmler ve ünlüler için oyunlar, referans da dahil olmak üzere çeşitli işlevleri, GPS navigasyon, sosyal ağ, güvenlik ve reklam var.
iPhone modellerinin dört kuşak, IOS dört ana bültenleri (eski iPhone OS) biri eşlik her bulunmaktadır. Orijinal iPhone ekran boyutu ve düğme yerleşimi gibi kurulan tasarım emsal tüm modeller üzerinden sürdüğü bir GSM telefonu oldu. IPhone 3G 3G hücresel şebeke özelliklerine ve A-GPS konum ekledi. IPhone 3GS bir 480p de, video kaydı da dahil olmak üzere daha hızlı işlemci ve yüksek çözünürlüklü kamera, pusula ekledi. IPhone 4 kamera ve FaceTime görüntülü arama ve Skype gibi diğer uygulamalarıda kullanmak için bir ön tarafına bakacak kamera (düşük çözünürlükte) bakan bir arka sahiptir. Telefon aynı zamanda daha yüksek çözünürlüklü ekran özellikli, onu 24 Haziran 2010 tarihinde yayımlanmıştır. ABD'de, AT & T, Verizon için başlatılan iPhone 4 bir CDMA versiyonu, diğer satıcılar destek almak ve satmak gelecekte telefon başlayacağı varsayılmaktadır 10 Şubat 2011 yılına kadar tek yetkili taşıyıcı oldu.Içindekiler[Hide]

    
1 Tarih ve yer durumu
    
2 Donanım
        
2.1 Ekran ve girdi
        
2.2 Ses ve çıkış
        
2.3 Pil
        
2.4 Kamera
        
2.5 Depolama ve SIM
        
2.6 Sıvı temas göstergeleri
        
2.7 Dahil öğeleri
    
3 Model karşılaştırma
    
4 Yazılımı
        
4.1 Arayüzü
        
4.2 Telefon
        
4.3 Multimedya
        
4.4 İnternet bağlantısı
        
4.5 Metin girişi
        
4.6 E-posta ve metin mesajları
        
4.7 Üçüncü parti uygulamaları
        
4.8 Erişilebilirlik
    
5 Fikri mülkiyet
    
6 Kısıtlamalar
        
6.1 Etkinleştirme
        
6.2 Onaylanmamış üçüncü parti yazılım ve jailbreaking
        
6.3 SIM kilidini
            
6.3.1 Amerika Birleşik Devletleri
            
6.3.2 Türkiye
            
6.3.3 Avustralya
            
6.3.4 Danimarka
            
6.3.5 Fransa
            
6.3.6 Almanya
            
6.3.7 Diğer ülkeler
    
7 Ayrıca bakınız
    
8 Kaynaklar
    
9 Dış bağlantılar
Tarih ve yer durumu [değiştir]çeyrek tarafından Worldwide iPhone satış. Satış hacmi milyonlarca bulunmaktadır. Q1 tatil mevsimidir.
  
Orijinal iPhone
  
iPhone 3G
  
iPhone 3GS
  
iPhone 4Dünya çapında iPhone durumu:
  
Orijinal iPhone mevcut idi, şimdi 4 iPhone
  
iPhone 3GS ve 4
  
YakındaAna madde: iPhone TarihiAyrıca bakınız: IOS cihazların listesi
iPhone Kalkınma Apple mühendisleri dokunmatik araştırmak söyledi. [3] Ayrıca iPad gibi, bir tablet uzak orijinal odak kumanda ve doğru bir telefon Apple CEO'su Steve Jobs 'yönü ile 2005 yılında başladı. [4] Apple cihaz geliştirdik zaman otuz ay ABD tahmini geliştirme maliyeti 150.000.000 $ 'in üzerinde. [5] Apple "komite tarafından tasarım" vardı yaklaşım reddedilen de AT & T Mobility-Cingular Wireless ile gizli işbirliği sırasında Motorola ROKR E1 vermişlerdir büyük ölçüde başarısız Motorola ile işbirliği [kaynak belirtilmeli]. Yerine, Cingular içi iPhone'un donanım ve yazılım geliştirmek için özgürlük Apple verdi [6] [7] ve hatta dört yıl karşılığında [8], (iPhone 3G kadar) Apple, aylık hizmet gelirlerinin bir kısmını ödemiş 2011 yılına kadar özel ABD'de satış,.
Iş San Francisco Moscone Center'da Macworld 2007 kongresinde 9 Ocak 2007 tarihinde kamuoyuna iPhone açıkladı. iPhone onay alacak önce Apple, ama FCC ile izin kullanma için dosya için gerekli olduğu için yapılan başvuruları kamuya açık yapılır, duyuru ay geldi. müşterilerin yüzlerce ülke çapında mağazalar dışında dizilmiş ise iPhone, yerel saatle 06:00 'de 29 Haziran 2007 tarihinde ABD'de satışa çıktı. orijinal iPhone ve İngiltere, Fransa sunuldu [9] Kasım 2007'de Almanya, İrlanda ve Avusturya'da 2008 yılının ilkbaharında.
11 Temmuz 2008 günü, Apple orijinal altı da dahil olmak üzere, 22 ülkede iPhone 3G piyasaya sürdü. [10] Apple seksen ülke ve bölgede yukarı olan iPhone 3G piyasaya sürdü. [11] Apple, 8 Haziran'da iPhone 3GS açıkladı 2009, birlikte planlar ile 19 Haziran tarihinde ABD, Kanada ve büyük Avrupa ülkeleri ile başlayan, Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında daha sonra serbest bırakmak. Kullanıcılar olurdu Birçok kullanıcı [12] ve% 40 US hanehalkı gelirleri 100.000 $. Daha geniş bir pazar kazanma çabası içinde [13] var, iPhone maliyet itiraz, Apple daha düşük bir fiyata 8 GB iPhone 3G korudu . Apple iPhone 4 tanıttı zaman, 3GS daha ucuz model oldu. Elma hangi zaman bir 8 GB iPhone 599 $ satıldı 2007 yılında iPhone serbest bırakılmasından bu yana birkaç kez fiyat indirdi. aynı kapasiteye sahip bir iPhone 3GS şimdi 49 $ maliyet. AT & T aracılığıyla satılan tüm iPhone birimleri ([14] birkaç yüz dolar maliyet ve dahil olmak üzere erken sonlandırma ücreti) bir iki yıllık sözleşme gerektirir beri Ancak, bu numaraları SIM kilidi, yanıltıcıdır.
Elma 5 / 4 üzerinden 6.1 milyon orijinal iPhone adet sattı. [15] Recorded satış, istikrarlı bir şekilde bundan sonra sürekli olarak artıyor ve 2010 mali yılının sonu itibariyle, 73.500.000 iPhone'lar toplam satıldı. [16] 2010/2011 olarak, iPhone Tüm cep telefonları ve ancak% 4 pazar payına sahip, ama Apple hala küresel cep telefonu satış üretmek olduğunu. Q4 2008 yılında [17] Satış toplam karının% 50'den fazla çeker, geçici olarak 5.2 milyon adet RIM'in BlackBerry satışlarının bu aştı Bu yaklaşık 6.4 milyon iPhone yalnız iPhone satışları ise [13] bu gelirin bir kısmı Apple'ın gelir, önemli bir bölümünü oluşturmaktadır. ABD'de faaliyet gösteren Nokia ve Samsung. [18] sonra, geliriyle Apple kısaca en büyük üçüncü cep telefonu üreticisi yaptı ertelenmiş. [19]iPhone üç kuşak, arkadan gösterilir. Orijinal, beyaz 3G, 4 siyah: Soldan sağa.
Orijinal iPhone sırt siyah bir plastik aksan ile alüminyumdan yapılmıştır. IPhone 3G ve 3GS GSM sinyalinin gücünü artırmak için geri tam bir plastik özellik. [20] iPhone 3G 16 GB modeli için siyah ya da beyaz seçeneği veya 8 GB siyah model mevcuttu. Her ikisi de şimdi kesilir. IPhone 3GS bakılmaksızın depolama kapasitesinin, her iki renk mevcuttur. Beyaz model siyah bir 8 GB düşük seviye model lehine kesildi. IPhone 4 antenler olarak hizmet veren bir paslanmaz çelik kenar ile sırt ve bir alüminosilikat cam cephe var. Ilk siyah mevcut idi; beyaz versiyonu, ama ilan edildi 10 ay sonra Nisan 2011 yılına kadar serbest değil.
IPhone David Pogue gibi eleştirmenlerinden olumlu eleştiriler aldı sahiptir [21] ve Walter Mossberg. Tüketici kullanımı yanında, iPhone da iş amaçlı [13] ve kabul edilmiştir iPhone her yaştaki kullanıcıların dikkatini çeker [22] [23] . [24]
11 Ocak 2011 günü, Verizon bu ve Apple ile bir anlaşma varmış bir CDMA2000 iPhone 4 satış başlayacak bir medya olayı sırasında açıkladı. Verizon bu 10 Şubat için belirlenen bir sürümü ile, 3 Şubat tarihinde ön sipariş için hazır olacağını söyledi. Şubat 2011 [25] [26] olarak, Verizon iPhone Millennial Media'nın tarihinde ABD'de tüm iPhone reklam gösterimi yüzde 4.5 'oluşturuyor mobil reklam ağı. 2 Mart 2011 tarihinde [27], iPad 2 etkinliğinde, Apple da 100 milyon iPhone satıldı var. katı hacmi ve iPhone'un yüksek satış fiyatı yararlanan [28] duyurulan Apple en büyük cep telefonu satıcısı oldu . [29] uzun süre lider Nokia aşarak dünyadaDonanım [değiştir]Ekran ve giriş [değiştir]
Dokunmatik 9 cm (3.5) Çizilmeye karşı dayanıklı cam ile likit kristal ekran. [30] kapasitif dokunmatik ekran, ya da çıplak parmak için tasarlanmış çoklu dokunmatik için birden çok parmak algılamalı. İlk üç nesil ekranlar bu süre iPhone 4 326 ppi 640 × 960 çözünürlüğe sahip 163 ppi 320 × 480 (HVGA) çözünürlüğe sahip.
. IPhone'un dokunmatik ve hareket özellikleri [31] En eldiven ve styluses gerekli elektriksel iletkenlik önlemek aslen FingerWorks tarafından geliştirilen teknoloji dayanmaktadır; [32] [33] [34] [35] Ancak, kapasitif styli ile kullanılabilir iPhone'un parmak dokunmatik ekran. IPhone 3GS ve daha sonra da bir parmak izi piksel çözünürlük özelliği. [36]Üst ve iPhone 3GS yan, dışarıdan iPhone 3G ile aynı. Anahtarlar orijinal model üzerinde siyah plastik edildi. uyanmak / uyku modu, SIM kart yuvası, kulaklık girişi, sessizlik anahtarı, ses kontrolleri sağa, iki tarafın Soldan. Top: kulaklık, ekran.
IPhone nesil bağlı olarak sadece dört veya beş düğme, featuring, minimal bir donanım kullanıcı arayüzü var. Sadece fiziksel menü butonu ve ekranın hemen altında yer alır, etkin uygulaması kapatması nedeniyle ve arayüzün ana ekrana gider "Home düğmesine" denir. Ev düğmesini, ama diğer birçok benzer aygıtlar olduğu gibi, bir ev ile değil gösterilir yuvarlak kare, ana ekrandaki simgeler şeklini andırır. Bir çok işlevli uyku / uyanıklık butonu cihazın üst kısmında yer alır. O, birimin güç düğmesi olarak hizmet vermektedir ayrıca telefon görüşmeleri kontrol eder. Bir çağrı alındığında, ve sessizlikleri kez / uyanıklık düğmesine melodi uyku basarak basıldığında iki kez çağrı sesli aktarıyor. sol omurga üzerinde bulunan ses ayarı kontrol edilir. Tüm önceki modellere ev makul bir ya da iki düğme olarak sayılır olabilecek bir rocker switch olarak bilinen tek bir plastik panel altında iki anahtarları; iPhone 4 artırmak ve azaltmak iki ayrı dairesel tuş vardır. ses kontrolleri Doğrudan yukarıdaki yapan tüm ses kısar bir sessizlik anahtardır. Ev dışındaki tüm düğmeleri orijinal iPhone ve metal tüm sonradan modellerde plastik yapılmıştır. Dokunmatik ekran kullanıcı arayüzü kalan vermektedir.
Ekran üç sensörler (iPhone 4 dört) yanıt verir. Bir yakınlık sensörü ekran ve dokunmatik cihaz arama sırasında yüz yakın getirilir devre dışı bırakır. Bu ve pil gücünden tasarruf etmek için kullanıcının yüzünü ve kulaklarından yanlışlıkla girişleri önlemek için yapılır. Bir ortam ışığı sensörü sırayla pil güç tasarrufu ekran parlaklığını ayarlar. 3-eksenli bir hızölçer duyuları kullanıcı kolayca portre ve manzara modları arasında geçiş sağlayan telefon ve değişiklikler buna göre ekranın yönünü. [37] Fotoğraf tarama, web tarama ve müzik çalma destek hem dik ve sola veya sağa geniş yönelimleri . iPad aksine [38], çalışan programın, özellikle bunun için tasarlanmıştır sürece, ekran üzerindeki Home tuşu ile, ters döndü zaman ekran dönmez iPhone. 3.0 güncelleme, e-posta gibi yine diğer uygulamalar için peyzaj desteği eklendi ve giriş biçimi olarak birim sallayarak tanıttı. Ivme da önemlisi, oyunlar üçüncü parti uygulamaları kontrol etmek için kullanılabilir [39] [40]. IPhone 4 de taşınır nasıl kendi algı güzelleştirmek, jiroskopik sensör içerir.
Ocak ayında bir yazılım güncelleştirmesi 2008 [41] GPS donanımı eksik olmasına rağmen [42], baz istasyonu ve Wi-Fi ağ yerleri trilaterasyon kullanan ilk nesil iPhone izin verdi. IPhone 3G, 3GS ve 4, ve iPhone 3GS ve 4 de dijital bir pusula var. [43] A-GPS istihdamSes ve çıkışı [değiştir]iki hoparlör (sol) ve mikrofon (sağda) biri orijinal iPhone tabanındaki dock konektörü kuşatır. bir kulaklık varsa, ses yerine çalınır takılı.
iPhone spor alt bir hoparlör (sol) ve dock bağlantısı sınırdaş bir mikrofon (sağda). Bir hoparlör ve bir kulaklık olarak ekran üzerinde bulunan başka bir alt-sağ bir mikrofon karşısında, ünitenin alt sol tarafında yer alır. IPhone 4, gürültü iptali için ünitenin üst kısmında ek bir mikrofon bulunuyor ve birim hoparlör üzerinde taban üzerinde mikrofon ve hoparlör yerleşimini anahtarları ve sağdaki. [44] Ses kontrolleri solda yer almaktadır tüm iPhone modelleri ve iPod uygulamasında bir kaydırıcı olarak yan.
kulaklık için 3.5 mm TRRS konnektörü cihazın sol üst köşesinde yer alır. [45] orijinal iPhone üzerinde kulaklık girişi bir adaptör kullanımı olmadan en kulaklıklar ile uyumlu hale gövde içine gömülü olduğunu. [46 ] [47] Daha sonraki nesillere bir gömme kulaklık girişi monte kullanarak sorunu ortadan kaldırmıştır. Bluetooth için bir yedek olarak sürüş sırasında yardımcı bir kriko ile donatılmış arabalar iPhone ahizesiz kullanım için izin verir.
iPhone normal kulaklık ile uyumlu iken, Apple ek özelliğe sahip bir kulaklık sağlar. mikrofon yakınında bir çok düğme ve, duraklatma, müzik veya oyun için parça atlamak kullanılabilir yanıtlamak veya sonlandırmak telefonu iPhone dokunmadan çağırır. üçüncü parti kulaklıklar az sayıda özellikle de mikrofon ve kontrol düğmesi vardır iPhone için tasarlanmış. Geçerli kulaklıklar da sadece daha yeni modellerle Bu özellikler bir tarafından [49] elde edilir. uyumlu ses kontrolleri sağlamak [48] Bu ekstra bilgi taşıyan ses jakı dördüncü halkası.
Bluetooth 2.x + EDR kablosuz kulaklık ve kulaklık, HSP profili gerektirir destekler inşa etti. Stereo ses olmayan onaylanmış üçüncü taraf çözümleri, iPhone resmen OBEX dosya transfer protokolü desteklemiyor. Mevcut iken A2DP. [39] [40] destekleyen donanım için 3.0 güncelleme eklendi [50] Bu profil eksikliği diğer bluetooth özellikli cep telefonları ile fotoğraf, müzik ve video gibi multimedya dosyalarını değiş tokuş, iPhone kullanıcıları engeller.
kadar 576i ve stereo ses için de Composite veya bileşen video, Apple tarafından satılan bir adaptör kullanılarak dock bağlantısı çıkışı olabilir. [51] iPhone 4 de bir dock adaptörü ile 1024x768 VGA çıkışını destekler. IPhone 3.0 yazılım güncellemesi kadar ses kaydı destek vermedi. [39] [40]Pil [değiştir]Pilin Değiştirilmesi iPhone birim açılması ve iç donanım açığa gerektirir
IPhone dahili bir şarj edilebilir pil bulunuyor. Diğer çoğu cep telefonu, iPod gibi, ama farklı olarak, pil kullanıcı tarafından değiştirilebilir değildir. iPhone dock bağlantı kablosu, benzer gelen USB üzerinden senkronizasyonu için bilgisayara bağlandığında şarj edilebilir [46] [52] şarj için bir iPod. Alternatif olarak, bir USB AC prizine doğrudan şarj kablosu bağlanabilir AC adaptör (ya da dahil "duvar şarj cihazı,") için. Üçüncü taraf aksesuarlar (araç şarj cihazları, taşınabilir şarj, pil kutuları, stereo dock şarj cihazlarını ve hatta güneş şarj) bir dizi de mevcuttur. [kaynak belirtilmeli]
Elma pil ömrünü belirlemek için ön üretim birimleri olarak test eder. Apple'ın web sitesi pil ömrü iPod pil ile karşılaştırılabilir olduğunu, [53] "400 tam şarj etme ve boşaltmadan sonra orijinal kapasitesinin yüzde 80'i kadar korumak için tasarlanmıştır" diyor.
iPhone erken modellerinin pil ömrü yetersiz ve Apple'ın iddiaları daha az olarak birçok teknoloji gazeteciler tarafından eleştirildi. [54] [55] [56] [57] Bu aynı zamanda, bir JD Power and Associates müşteri memnuniyeti anketi ile yansıtılır Hangi iPhone 3G 5 yıldız 2 dışında en düşük derece. [58] [59] "pil yönlerini" verdi
erken ölür batarya arıza ya, telefon Apple iade edilebilir ve garantisi hala altındayken ücretsiz olarak değiştirilir. garantisi ve alım itibaren bir yıl sürer AppleCare ile iki yıla kadar uzatılabilir [60]. Pil değiştirme hizmeti ve fiyatlandırma alıcılara bilinen yapılmış olmamasına rağmen güne kadar ürünün buna benzer, [61] [62] başlatıldı nasıl Apple (ve üçüncü partiler) iPod'lar için pilleri değiştirin. Vergi mükellefi ve Tüketici Hakları, bir tüketici savunucusu grup Vakfı yerini aldı. Temmuz 2007 [61] bu yana tüketicilerin pil için ödemek zorunda olduğu ücreti üzerinden Apple ve AT & T için bir şikayet gönderdi, üçüncü taraf pil değiştirme kitleri edilmiştir Apple'ın kendi batarya değiştirme programına çok daha düşük fiyata mevcuttur [63]. Bu kitler genellikle küçük bir tornavida ve bir talimat broşürü, ama orijinal iPhone pil nedenle bir havya yeni pil yüklemek için gereklidir in lehimli olan yeni birçok iPod modelleri ile yer alıyor. IPhone 3G farklı bir batarya yerine daha kolay bir bağlantı ile donatılmış kullanır. [64]IPhone 4 iki kamera olan ilk nesil. Arka bakan kamera (üstte) ve ileriye dönük kamera (alt) için LED flaş hem bu model için özeldir.Kamera [değiştir]
Orijinal iPhone ve iPhone 3G dijital fotoğraflar için arkasında bulunan dahili bir sabit odak 2.0 megapiksel kamera bulunuyor. O, (parti App App Store üzerinde mevcut 3 ile iPhone 3G desteği video kaydı yok) hayır optik zoom, flaş ve otomatik odaklama ve desteklemez video kaydı bulunmuyor ancak jailbreaking kullanıcılar bunu sağlar. iPhone OS Sürüm 2.0 Coğrafi Kodlanmış fotoğraf üreten, resimleri gömmek yer verileri özelliği tanıttı.
IPhone 3GS otofokus, otomatik beyaz ayarı ve otomatik makro (10 cm) özelliğine OmniVision tarafından üretilen 3.2 megapiksel kamera vardır. Aynı zamanda bu sarmal kapı etkisi sergiliyor yüksek uç CCD tabanlı video kameraları ile karşılaştırıldığında her ne kadar 640x480 (VGA çözünürlüğünde) saniyede 30 kare, [65] 'de görüntü yakalama kapasitesine sahip. Video sonra da kırpılmış olabilir [66] cihazın kendisi ve doğrudan YouTube, MobileMe, ya da diğer hizmetler için tarih
IPhone 4 düşük ışıklı ortamlarda çekim resimleri yanı sıra bir LED flaş, video kaydı için yaktı kalma yeteneğine sahip yetenekli sensörü de aydınlatılmış bir arka ile donatılmış arka yüzünde bulunan 5.0 megapiksel kamera (2592x1936 piksel) tanıttı yüksek tanımlı. kabul 720p çözünürlükte, at ek olarak [67] iPhone 4 ön VGA fotoğraf ve SD video kayıt yeteneğine sahip ikinci bir kamera bulunuyor.
Ne olursa olsun kaynak, kaydedilen kayıtları, ana bilgisayara senkronize olabilir (desteklenen yerlerde) MMS ile gönderilebilmesi için e-posta veya ekli. Videoları doğrudan Youtube yükledi olabilir.Depolama ve SIM [değiştir]SIM yuvası ile bir iPhone 3G açık. SIM ejektör aracı hala çıkarma deliğine yerleştirilir.
4 GB veya 8 GB: iPhone ilk dahili depolama boyutu için iki seçenekleri ile piyasaya sürüldü. 5 Eylül 2007 günü, Apple 4 GB modelleri üretilmiyor. [68] 5 Şubat 2008 günü, Apple 16 GB modeli ekledi. [69] iPhone 3G 16 GB ve 8 GB mevcuttu. IPhone 3GS ve 16 GB ve 32 GB türevleri geldi hala 8 GB kullanılabilir. IPhone 4 16 GB ve 32 GB varyantları mevcuttur. Tüm veriler dahili flash diskinde saklanmaktadır; iPhone bir hafıza kartı yuvası, ya da SIM kartı ile genişletilmiş depolama desteklemiyor.
iPhone kullanmak bir SIM kartın GSM Modeller GSM şebekesine kendilerini tanımlamak için. SIM cihazın üst kısmında bir yuvaya takılı bir tepsi, oturuyor. SIM tepsisi bir ataş veya "SIM çıkarma aracı" (oymalı sac basit bir parçası) ile atılır olabilir iPhone 3G ve 3GS ile birlikte. Çoğu ülkede [70] [71], iPhone genellikle satılır farklı bir mobil ağ üzerinde kullanılan olmaktan iPhone engelleyen bir SIM kilidi ile. [72]
GSM iPhone 4 özellikleri cihazın sağ tarafında bir yuvası bulunan bir MicroSIM kart. [73]
tüm CDMA telefonları gibi iPhone, bir CDMA modeli, SIM kullanmaz.Sıvı teması göstergeleri [değiştir]
IPhone da su ile temas sırasında kırmızı renkte beyaza değiştirmek sıvı teması göstergeleri ile donatılmıştır. Bu su zarar cihaz etkilenmiş olup olmadığını düşündürmektedir. iPhone üzerinde göstergeler kulaklık jakı altındaki ve iPhone 3G ve daha sonra modeller ek bir. [74] göstergeler sıklıkla kullanılan dock bağlantısı altında bulunan ile bulunan küçük bir disk içerir elma çalışanları cihaz garanti onarım veya değiştirme için hak kazanıp kazanmadığını belirlemektir. göstergeler cihaz suya maruz olduğunu göstermek, bunlar cihaz Apple kapsamında olmadığını belirleyebilir. Ancak sıvı teması göstergelerle, rutin kullanımı yoluyla tetiklenebilir bir cihaz egzersiz yaparken giyilen ise, bir sahibinden ter su hasarı göstermek için yeterli göstergeler kırmak olabilir. [75] diğer birçok cep telefonu üzerinde farklı üreticilerin, gelen sıvı teması göstergeleri, ancak böyle bir pil kapağı arkasındaki pil altında olarak, korumalı bir konumda bulunan bir iPhone üzerinde göstergeler doğrudan ortama maruz kalır. Bu da bir banyo veya diğer ışık çevresel nem buhar etkilenebilir göstergeler yerleştirilmesi eleştirilere yol açtı. Bu eleştirilere yanıt [76], Apple iPhone ve onların su zarar politikasına sessiz bir değişiklik yaptı benzeri ürünler. Bu yeni politikanın müşteri daha fazla iç sıvı zarar sensörleri tetiklenen sanki doğrulamak için telefonun dahili muayene istek sağlar. [77]Dahil öğeleri [değiştir]bir iPhone 4 kutu içeriği. Soldan sağa: kapak, plastik tutucu iPhone 4 ve belgeleri yazılı (yukarıdan aşağıya) kulaklık, USB kablosu, duvar şarj cihazı.
Tüm iPhone modellerinde USB kablosu için bir dock bağlantısı ve belgeleri yazılı bulunmaktadır. Orijinal ve 3G iPhone'larda da bir temizleme bezi ile geldi. Orijinal iPhone stereo kulaklık (kulaklık ve mikrofon) ve şarj ederken ve senkronizasyon birimi dik tutmak için plastik bir dock dahil. IPhone 3G (orijinal model bir ataş gerektirir) benzer bir kulaklık artı bir SIM çıkarma aracı içerir. IPhone 3GS SIM çıkarma aracı ve (önceki iPhone sürümleri ile işlevsel değil) hacim düğmeler ekler gözden geçirilmiş bir kulaklık içerir. [49] [78] iPhone 3G ve 3GS, ayrı satılır ama aynı rıhtım ile uyumludur orijinal model dok. [79] Tüm sürümler bir USB güç adaptörü veya iPhone AC prizinden şarj etmenize olanak sağlar "duvar şarj cihazı," içerir. IPhone 3G ve Kuzey Amerika, Japonya, Kolombiya, Ekvator, Peru veya satılan iPhone 3GS [80] [81] bir ultra USB güç adaptörü içerir.Model karşılaştırma [değiştir]
Bu tabloda modeller arasında önemli farklılıklar dikkat çekmektedir. Kapsamlı bir karşılaştırma da mevcuttur.Modeli iPhone iPhone 3G iPhone 3GS iPhone 4Durum Üretimde Üretiminde durmuş durmuşEkran 89 mm (3.5 in) cam LCD, 3:2 en boy oranı [82]163 ppi 480 × 320 piksel (HVGA)326 ppi 960 × 640 pikselDepolama 4, 8 veya 16 GB 8 veya 16 GB 8, 16 veya 32 GB 16 veya 32 GBCPU Core 620 MHz (412 MHz underclocked)ARM 1176JZ (F)-[83] S833 MHz (600 MHz underclocked)ARM Cortex-A8 [84] [85] 1 GHz (800 MHz underclocked) [86]Elma A4 [87]128 MB DRAM [84] [88] 256 MB DRAM [85] 512 MB DRAM [89]Önceki ek olarak Bağlantı USB 2.0/dock konnektörü:yardımlı GPS,Önceki ek olarak mikrofon ile kulaklık içerir:sesle kontrol, dijital pusula, Nike +uzak ve mikrofon önceki yanında ile kulaklık içerir:3-topaç, ekseniÇift mikrofon gürültü bastırma,microSIMKamera 2.0 MP, hareketsiz görüntüler sadece 3,0 MP30 fps VGA video Arka 5,0 MPÖn 0.3 MP (VGA)30 kare / sn 720p HD videoMalzemeler Alüminyum, cam ve plastik Cam, plastik ve çelik, siyah veya beyaz (beyaz 8 GB modeli için geçerli değildir) Siyah ya da beyaz alüminosilikat cam ve paslanmaz çelikGüç Dahili, sigara çıkarılabilir, yeniden şarj edilebilir lityum-iyon polimer pil [90] [91] [92]Piyasaya 4 ve 8 GB: 29 Haziran 200716 GB: 5 Şubat 2008 11 Temmuz 2008 16 ve 32 GB: 19 Haziran 2009Siyah 8 GB: 24 Haziran 2010 GSM (Siyah): 24 Haziran 2010CDMA (Siyah): 10 Şubat 2011GSM ve CDMA (Beyaz): 28, 2011 NisanDurdurulan 4 GB: 5 Eylül 20078 ve 16 GB: 11 Temmuz 2008 16 GB: 8 Haziran 2009Siyah 8 GB: 4 Haziran 2010 16 ve 32 GB: 24 Haziran 2010Siyah 8 GB: üretimde üretimiYazılım [değiştir]Ana maddeler: IOS (Apple) ve IOS sürüm geçmişiniIOS 4.2.1 gösterir varsayılan Ana ekran Apple tarafından sağlanan pek çok uygulamaları. Kullanıcıların, App Store ek uygulamaları indirebilirsiniz Web Klipleri oluşturmak, simgeleri yeniden düzenlemek ve klasörler oluşturabilirsiniz.
IPhone, iPod Touch ve IOS (eski iPhone OS) olarak bilinen bir işletim sistemi çalıştırmak iPad. O Ayrıca Mac OS X v10.5 Leopard gelen "Core Animation" yazılım bileşenidir dahil Mac OS X'te bulunan aynı Darwin işletim sisteminin çekirdek bir çeşididir. Birlikte PowerVR donanım (ve iPhone 3GS, OpenGL ES 2.0), bu arayüzü hareketli grafikler sorumludur ile. Işletim sistemi yarısından daha az bir gigabayt. It birlikte destekleme yeteneğine sahip ve uygulamalar Apple gelecek [93] yanı sıra üçüncü parti geliştiriciler alır. Yazılım uygulamaları ancak Mac OS X doğrudan kopyalanamaz yazılı olmalı ve IOS için özel olarak hazırladı.
iPod gibi, iPhone iTunes ile yönetilmektedir. Mac OS X sürüm 10.4.10 Tiger üzeri ve 32-bit Windows XP veya Vista ile uyumlu OS gerekli sürüm 7.3 veya üstü, en eski sürümleri. ITunes 7.6 sürümü, bu desteği 64 kapsayacak şekilde genişletildi [94] XP ve Vista, [95] ve bir geçici çözümün-bit sürümleri önceki 64-bit Windows işletim sistemleri için keşfedilmiştir. [96] Apple [93] ve önemli güncelleştirmeler, iTunes üzerinden iPhone OS için ücretsiz güncelleştirmeler sağlar var tarihsel yeni modeller eşlik [97] Bu tür güncellemeler sık ​​sık iTunes daha yeni bir sürümünü gerektirir. - örneğin, 3.0 güncellemesini iTunes 8.2 gerektirir - ancak iTunes sistem gereksinimleri aynı kalmış. bir güncelleştirme yayımlandığında kadar Güncellemeleri hem güvenlik yamaları ve yeni özellikler içerir. Örneğin [98], iPhone 3G kullanıcıları başlangıçta düştü aramaları yaşadı. [99] [100]Arayüz [değiştir]
Arayüz ana ekran, mevcut uygulamaların bir grafik liste çevresinde kurulmuştur. Bir arama yaparken veya müzik dinlerken en işlevselliği hala mevcut olmasına rağmen iPhone uygulamaları normalde, bir süre (değil arka planda çalışan uygulamaları içerir IOS 4 dahil olmak üzere, [101]) az bir çalıştırın. Ana ekran sürecinde açık uygulamayı kapatmadan, ekranın altında bir donanım düğmesine her zaman erişilebilir Varsayılan olarak [102], Ana ekran aşağıdaki simgeler içerir:. Mesajlar (SMS ve MMS mesajlaşma), Takvim, Resimler , Pusula (iPhone 3GS ve iPhone 4) Kamera, YouTube, Hisse Senetleri, Maps (Google Maps), Hava Durumu, Sesli Notlar, Notlar, Saat, Hesap Ayarları, iTunes (mağaza), App Store, ve. (Multimedya) iPhone'un ana amaçları tasvir. [103] 15 Ocak 2008 günü, Apple yayımlanan yazılım güncellemesi 1.1.3 Telefon, Mail, Safari (İnternet) ve iPod için dört simge izin, ekranın alt kısmında Docked kullanıcılar safari bir kullanıcı tanımlı sayfa açmak uygulamalar benzer "Web Klipleri" ana ekran simgeleri oluşturmak için. Güncellemeden sonra, iPhone kullanıcıları yeniden düzenleyebilir ve. [41] Ayrıca kullanıcılar ekleyebilir ve her eve ekranda aynı dock, simgeleri silmek yatay bir tokatlamak tarafından erişilen kadar dokuz diğer komşu ana ekran, simgeler yer. Her ana ekran ve simgeleri on altı kadar tutar dock dört simge taşıyabilir. Kullanıcılar ve herhangi bir zamanda, Web Klipler ve üçüncü parti uygulamaların silebilirsiniz iTunes transfer için sadece belirli uygulamaları seçebilirsiniz. Apple'ın varsayılan programları, ancak kaldırılmış olabilir. 3.0 güncellemesini ilk ev ekranın sol Spotlight olarak bilinen bir sistem genelinde arama, ekler. [39] [40]
Hemen hemen tüm giriş multi-touch kullanarak karmaşık hareketleri anlar dokunmatik ekran üzerinden verilir. IPhone'un etkileşim teknikleri parmak dokunmatik sürükleme hareketi ile içerik yukarı veya aşağı hareket etmesine olanak sağlar. Örneğin, içeri ve dışarı web sayfalarını ve fotoğrafları ekranda iki parmak yerleştirmek ve daha uzak birbirinden ayırıyor ya da yakın bunları bir araya getirerek yapılır "kıstırma" olarak bilinen bir jest yakınlaştırma. uzun bir liste ya da menü içinde gezinme alttan üste ekran, veya geri dönmek için tam tersi üzerinde parmak kaydırarak elde edilir. yavaş yavaş sürtünme etkilenen sanki yavaşlıyor, bir tekerleğin dış yüzeyine yapıştırılır sanki iki durumda da, liste taşır. Bu sayede, arayüz, gerçek nesnenin fizik simüle eder. Diğer kullanıcı etkileşimli efektler yatay alt seçimi, dikey sürgülü klavye ve yer imleri menüsü sürgülü dahil merkezli ve dönüp widget ayarları diğer tarafta yapılandırılmaya izin vermek. Menü çubukları üst ve alt ekranda gerekli bulunur. Seçeneklerini, ancak programa göre değişiklik her zaman tutarlı bir tarz motifi uygulayın. menü hiyerarşisi içinde, ekranın sol üst köşesinde bir "geri" düğmesini ana klasör adını görüntüler.Telefon [değiştir]Bir arama yaparken, iPhone destekli modeller üzerinde FaceTime dahil bir dizi seçenek sunar. Ekranın yakın yüz tuttuğunda otomatik olarak devre dışı bırakılır.
IPhone, arayan kimliği, birleştirme çağrısı, holding arama, sesli konferans veriyor ve diğer hücresel ağ özellikleri ve fonksiyonları iPhone ile entegrasyon. Örneğin, müzik bir çağrı alındığında oynarken ise, müzik, dışarı kaybolur ve geri çağrı sona erdiğinde kaybolur. Yakınlık sensörü ekran ve iPhone hem pil kaydetmek ve istenmeyen dokunmaları önlemek, yakın yüz getirilen dokunmatik devre kapanır. Yalnızca bir fotoğraf makinesi ekranın karşı tarafta olduğu gibi iPhone, görüntülü arama ya da konferans dördüncü kuşak önceki sürümlerinde desteklemiyor. [104] iPhone 4 destekler Görüntülü arama Wi üzerinden ya ön ya da arka kamera kullanarak- fi, Apple FaceTime çağıran bir özellik. [105] İlk iki model. [106] Sesle kontrol üçüncü taraf uygulamaları aracılığıyla arama sadece destek ses, iPhone 3GS ve iPhone 4 sadece mevcut kullanıcıların kişinin adını veya numarasını söylemek sağlar ve iPhone çevirecektir. [107]
IPhone (bazı ülkelerde) [108] kullanıcılar ekran üzerindeki sesli içine aramak zorunda kalmadan, mevcut sesli mesaj listesini görüntülemek için izin özelliği görsel bir sesli mesaj içerir. çoğu diğer sistemlerin aksine, mesajlar olabilir dinledim ve ekranda listeden herhangi bir mesaj seçerek olmayan bir kronolojik olarak silinir.
Bir muzik melodi özelliği 5 Eylül 2007 tarihinde ABD'de piyasaya sürüldü. Kullanıcılar küçük bir ek ücret karşılığında iTunes Store'dan satın alınan şarkılar özel zil sesleri oluşturabilirsiniz. Zil sesleri ilmekledi yarım saniye beş saniye veya döngü içinde ve dışında, duraklama sürekli olarak fade 3-30 saniye bir şarkının herhangi bir yerinden uzun olabilir. Tüm özelleştirme, iTunes yapılabilir [109] ya da Apple'ın GarageBand yazılım alternatif olarak 4.1.1 veya daha yenisi (Mac OS X sadece mevcut) [110] veya üçüncü parti araçları. [111]Multimedya [değiştir]
müzik kütüphanesi düzeni bir iPod ya da mevcut Symbian S60 telefonu ile benzerdir. IPhone şarkı, sanatçı, albüm, klipleri, çalma, tür, besteciler, podcast, sesli kitap ve derlemeleri ile kendi medya kütüphanesi sıralayabilirsiniz. Seçenekler her zaman iTunes'dan sırasına korumak çalma, dışında, alfabetik olarak sunulmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder